Granit & Marmor

  • Vi erbjuder ett brett sortiment av stenskivor för ditt kök, badrum och möbler. 
  • Här kan du hitta inspiration och ett urval av den sten vi kan erbjuda med snabb leverans.
  • Läs mer om våra stenar och hur vi kan hjälpa dig med ditt drömprojekt.
  • Vi erbjuder måttbeställda bänkskivor i marmor från de mest populära områdena i världen med juvelen Bianco Carrara C som vår mest omtyckta. 

Marmor har en ikonisk status i många hem, världen över. Dess vackra mönster, balanserade färgtoner och allsidigheten gör den till en favorit i såväl klassisk som modern stil. I Sverige har marmor använts som bänkskiva i köket i flera hundra år och den skapar en sober men lyxig känsla i hemmet.

En bänkskiva i marmor är ett prisvärt alternativ för den stilsäkra inredaren som planerar att sköta om sitt hem. 
Många upplever att dess nackdelar med råge hävs upp av den elegans och lyster som den sprider.
 

Bänkskivor i granit är populärt bland kockar och matälskare världen över. Stenen är  en av de hårdaste stenarterna i världen vilket gör den optimal i ett kök som används dagligen. Granit finns i de flesta färger och varierande mönster och passar till de flesta stilar.

Den svarta graniten Nero Assoluto från Zimbabwe är en favorit för den som vill ha en svart köksbänk som kommer att hålla i många år samtidigt som den sprider ett lugn med dess minimala mönsterbildning.

Egenskaper

+ Hård och icke-porös

+ Reptålig som tål höga temperaturer

+ Ej värmechockar

+ Mot koffein, stearing och olja

Corian är en komposit gjord av mineraler, akryl och pigment. Corian har inga synliga skarvar, lättskött, fläcktåligt och har enastående hållbarhet med en porfri yta som upplevs varm vid beröring. Materialet finns i en mängd olika färger och vi har valt att visa de färger som är populärast, men vi säljer hela sortimentet.
Diskhoar finns också i Corian och integreras till en snygg skarvlös design. 

SKA VI FIXA ETT ERBJUDANDE TILL DIG?
Skicka en mejl till oss med dina bänkskiva mått (gärna en ritning), samt vald färg på stenen då skickar vi ett skriftligt erbjudande till dig.

Granit

Kvarts granit

Marmor

Komposit Corian®

Silestone®