Kvarts

Kvarts är en mycket vacker sten som uppstår från att sandsten under flera hundratusentals år utsätts för tryck och värme under jordens yta. Kvarts är ett av de hårdaste materialen i världen och alltså ett mycket tåligt alternativ i valet av bänkskiva. Spana gärna in vårt stora utbud av kvartskomposit för att hitta en variant som faller dig i smaken.

Kvartskomposit består till 93 % av naturliga mineraler och 7 % bindningsmedel. Dess porfria yta gör den mycket motståndskraftig mot både värme, kyla, yttre tryck och vätskor. Eftersom den är porfri kan inte vätska absorberas av stenen och man behöver därför inte oroa sig för vattenfläckar eller dylikt.

Att kvarts är en extremt hård sten gör också att den är mycket reptålig. Du behöver inte heller tänka på att använda underlägg för varma kastruller och stekpannor.

Eftersom bänkskivorna är den del av köket som är mest utsatt för slitage är det viktigt att sköta om dem lite extra. Kvartsen absorberar inte vätska så du behöver inte impregnera den.

Fläckar som kommer av starkare produkter tvättar du enkelt bort med ett pH-neutralt diskmedel som skrubbas in i fläcken med en tvättsvamp. Tvätta därefter med vatten och en mikrofibertrasa.