20140702_095624 Altandörr och balkongdörr kan göras  inåtgående eller utåtgående beroende på vilka  krav som användandet ställer på dörren och  var dörrbladet får plats i öppet läge.

Alla våra helglasade dörrar har det  personsäkerhetsglas som de svenska  byggreglerna kräver. Detta innebär att man  inte kan skada sig på fönstrets glas om det  skulle gå sönder av någon anledning.
Samtliga dörrar kan utföras som enkeldörr (en  båge) eller pardörr (två bågar i samma karm).

Samtliga dörrar är helglasade i  ursprungsutförande men de kan väljas med en  bröstning nederst på dörren. Det innebär att  den nedersta delen på dörren har en tät skiva.

Den inåtgående dörren har samma funktioner  som ett öppningsbart fönster  (Dreh/Kipp/Microläge) och kan alltså öppnas  både som sidohängd eller underkantshängd.

Att välja en inåtgående altandörr möjliggör genom Kipp-funktionen ett vädringsläge där man kan lämna dörren öppen. Den inåtgående dörren är också perfekt för en fransk balkong.

PVC altandörr / balkongdörr

Den utåtgående altandörren har kraftigare konstruktion både vad gäller båge och gångjärn än vad den inåtgående dörren har.
Den utåtgående dörren har aluminium-tröskel som standardutförande. Den utåtgående dörren är som standard utrustad med handtag och cylinder.

shutterstock_233818681